GROENE STROOM VOOR EN DOOR DE INWONERS VAN VOORNE-PUTTEN
/

 

 

 

Projecten van Voorne-Putten Energie :

 

Warmtescan van uw woning vertelt u waar u de energie lekken zitten van uw woning.

Een ander project is het burgerwindmolen in eigen beheer. Met dit project willen we geld in zamelen voor de aanschaf en exploitatie van een windmolen.  Daarnaast broeden we nog op plannen die met duurzame energie op ons eiland kunnen bevorderen. Een mooi inspirerend voorbeeld is blijstroom  in Rotterdam.

 

Nog een mooi project hebben we gezien in de gemeente Haarlemmermeer. In deze gemeente wordt er een buurtbatterij geëxploiteerd.

Naast de lasten ook de lusten :

 

Vlakbij Geervliet en Heenvliet zijn er in 2013 windmolens geplaatst zonder dan er met de omliggende bewoners (buren) is gecommnuniceerd. Dat is op zijn zachts gezegd niet fraai. Daarom is het beter om heel goed met de inwoners van onze gemeente te communiceren.  Nu is er een projectontwikkelaar uit de lucht komen vallen en de relatie met de buren is al verstoord. Als u in een wijk gaat wonen, dan is het toch ook logisch dat u zich eerst  aan uw nieuwe buren gaat voorstellen? Waarom heeft het bedrijf XLwind zich zelf niet voorgesteld aan de huidige buren. Dat had de directeur van XLwind toch ook kunnen doen?