GROENE STROOM VOOR EN DOOR DE INWONERS VAN VOORNE-PUTTEN
/

 

 

2.  Zonnepanelen op ander(mans) dak

 

Als er een geschikt dak is gevonden kan de coöperatie daarop zonnepanelen installeren. De totale installatie kosten worden verdeeld over het aantal zonnepanelen. Wilt u meedoen aan het project wordt dan lid van de coöperatie en koopt u de deelname in een aantal zonnepaneeldelen (afhankelijk van de installatie ca. € 350,- per stuk). De coöperatie is eigenaar van de panelen. Bij een verbruik van 3.600 kWh per jaar is uw energievoordeel over 15 jaar € 5.940,-. 
Uw kosten zijn voor 8 paneeldelen 

ca. € 2.800,-. De terugverdientijd is dan ca 7 jaar.

 

De coöperatie verkoopt de energie van de zonnepanelen-installatie aan een duurzame elektriciteits-leverancier. De opbrengst van de elektriciteit komt ten goede aan de coöperatie, dus aan de leden.

De coöperatie zorgt voor de contracten met de belastingdienst, eigenaar van het gebouw en de leden, vergunningen, opstal, aanleg, onderhoud en verzekeringen etc. en de bijbehorende administratie. Bij deelname moet u uw energie afnemen bij de energieleverancier met wie de coöperatie en contract heeft.

De Algemene Ledenvergadering van de coöperatie bepaalt wat er met de opbrengst gebeurd.

Zaken zoals hoe te handelen met de bij verhuizen, overlijden etc. zijn wettelijk geregeld en worden afgesproken in de Algemene Ledenvergadering vastgesteld Participatiereglement.