GROENE STROOM VOOR EN DOOR DE INWONERS VAN VOORNE-PUTTEN
/

 

 

Nieuws :

  

  • 8 Augustus 

Hierbij presenteren wij onze eerste nieuwsbrief van onze coöperatieve vereniging Voorne-Putten Energie. In deze nieuwsbrief, kunt u lezen wat er in de afgelopen tijd is gerealiseerd. Weet u iemand die mogelijk ook de nieuwsbrief wilt lezen? Stuur dan de nieuwsbrief aan hem of haar door?  

  • 5 April 2018

Ken u het fenomeen van een Energiecafé nog niet. Op zaterdag 14 april kunt u een er een energiecafé in Brrielle bezoeken en een ervaring rijker worden. 

In het Energiecafé wordt er diverse lezingen gehouden die raakvlakken hebben met duurzame energie. Ook één van de vrijwilligers van Voorne-Putten Energie zal hier een presentatie houden, wat de doelstellingen zijn van VPE.

Waar en wanneer wordt het Energiecafé gehouden?  

Het Energiecafé wordt gehouden op zaterdag 14 april, in het café 't kont van het paard gehouden.  om 14:00. De toegang is gratis op basis van een consumptie.

Hoe ziet het programma eruit?

14:00 inloop met thee en koffie

14:30 lezing "Nul op de meter" - Zwerius Kriegsman

15:45 pauze

16:00 lezing "Groene stroom" - Markus Schmid

16:30 Korte pitches voor lokale oplossingen - Geradine Roskam & Maurice van der Meer 

16:50 afsluiting,

 

  • 5 april 2018

Voorne-Putten Energie zal  present zijn op koningsdag 27 april op de  duurzaamheidsmarkt. Op deze dag kunt u vragen stellen over de doelstellingen van onze coöperatie en mogelijk andere vragen stellen die met het verduurzamen van gebouwen op ons eilnad Voorne-Putten te maken hebben. 

Op deze duurzaamheidsmarkt  kunt u  diverse materialen zien, zoals zonnepaneel, omvormer en montage materiaal die u nodig heeft om uw woning en / of bedrijf duurzamer te maken.

Tijdens de duurzaamheidsdag zal de electrsiche raceauto de Nuna9, geheel bedekt van zonnepanelen, te zien zijn. De studenten van de Twentse Universiteit hebben de Nuna9 ontworpen, gebouwd. Met deze raceauto hebben ze de wedstrijd in Australië in 2017 gewonnen. In een paar dagen tijd hebben ze met de raceauto van de westkust tot oostkust van Austrailë meer dan 3.000 km afgelegd. 

  • 10 februari 2018

Voorne-Putten Energie was aanwezig op de vrijwilligersbeurs in Rockanje. De vrijwilligersmarkt werd gehouden in sporthal de Merel. De coöperatie Voorne-Putten Energie is op 20 october 2017 opgericht. Op de foto staan Ria Berkhout en Ger Groeneboom achter een kraam om de bezoekers te woord, hoe wij, samen met de bewoners en ondernemers, duurzame Energie op ons eiland willen bevorderen. 

Voor deze jonge organisatie zoeken wij mensen die affiniteit hebben met de volgende vacatures.

  • Communicatie medewerker
  • Fotograaf / videograaf
  • Jurist en of fiscalist
  • Ledenwerver

Indien u onze doelstellingen ondersteund en interesse heeft in één van de bovenstaande functies? Stuur dan een mail naar :  contact@voorneputtenenergie.nl